Serhat’taki barolardan Erzurum saldırısına ortak tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serhat bölgesinde bulunan barolar, dün Erzurum’da İBB Ekrem İmamoğlu’nun seçim mitingine düzenlenen taşlı saldırıya ilişkin ortak açıklama yayınladı. Saldırının kınandığı açıklamada “Demokratik ve adil bir seçim için provokasyonlara karşı tedbirler alınmalı” denildi.

Ağrı, Bitlis, Hakkari, Kars, Muş ve Van baroları dün Erzurum’da İBB Ekrem İmamoğlu mitingine düzenlenen taşlı saldırıya ilişkin ortak bir açıklama yayınladı. “Demokratik ve adil bir seçim için provokasyonlara karşı tedbirler alınmalı” denilen açıklamada, 14 Mayısta yapılacak seçimlere bir hafta gibi kısa bir süre kalmışken ve seçim propagandalarının yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşen saldırının kabul edilemez olduğu ve endişe verici olduğu vurgulandı.

Baroların açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

“Ayrımsız, her seçmenin seçimlere dair bilgiye eşit erişimi ve hiçbir baskı ve zorlama ile karşılaşmadan özgür iradesi ile oy kullanması; seçimlere katılacak tüm partiler ve adayların eşit fırsatlara sahip olması seçimlerin meşruiyeti için de temel bir kriterdir.

Devlet, tüm siyasi aktörler ve medya organları kampanya döneminde insan haklarına ve temel özgürlüklere saygılı olmalı, seçim sürecinin demokratik ve adil bir şekilde ilerlemesine katkı sunacak çabayı en üst düzeyde göstermelidir.

Seçim sürecinin güvenilirliğini ve kamuoyunun sürece duyduğu güveni artırmak için tüm yetkilileri, Anayasa ve yasalarla tanımlanan sınırlar çerçevesinde görevlerinin gereklerini yerine getirmeye davet ediyor; tüm siyasetçileri, toplumsal gerginliğe sebep olacak propaganda dilinden uzak durmaya davet ediyoruz.

Seçimin bir demokrasi şöleni olduğunu hatırlatıyor; tüm yurttaşların, hiçbir ayrımcılığa uğramadan, seçme ve seçilme hakkını daha etkin ve daha eşit kullanabilmesi için ilgili kamu görevlilerinden gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Serhat’taki barolardan Erzurum saldırısına ortak tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir