Van-Hakkari Tabip Odası: Şiddet olayının takipçisi olacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van-Hakkari Tabip Odası geçtiğimiz günlerde avukat Ahmet Kaçmaz’ın iki hekim tarafından şiddete maruz bırakıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, şiddet olayının her türlüsüne karşı olduklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Van-Hakkari Tabip Odası, 28 Ağustos tarihinde mülteci yaralı bir kadının durumunu takip etmek için Van Barosu’ndan atanan avukat Ahmet Kaçmaz’ın 2 doktor tarafından şiddet maruz bırakıldığı iddialarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada ülkede her geçen gün giderek artan sağlıkta şiddet vakaların geçtiğimiz günlerde Van’da yaşandığına vurgu yapıldı.

Açıklama, Van Barosuna kayıtlı Av. Ahmet Kaçmaz Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Ortopedi servisine giderek görevli hekim ve sağlık personelinin rızası olmadan, mahremiyet koşullarını da hiçe sayarak telefonuyla kamera çekimi yapmak istediği kaydedildi.

‘Her iki tarafta birbirinden şikayetçi olmuştur’

Kaçmaz’ın serviste ateşli silah yaralanması nedeniyle yatmakta olan müvekkilinin ameliyatının kasıtlı bir şekilde yapılmadığını iddia ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Kamera çekimi esnasında görevli hekimlerin odasına izin almadan ısrarla girmeye çalışmış ve bu esnada serviste bulunan diğer hasta yakınlarını da provoke edecek şekilde tartışma ortamına dahil etmeye çalışmıştır. Av. Ahmet Kaçmaz saat 19.45 sularında ortopedi servisine giderek tedavi sürecine dair gerçeklerle bağdaşmayan ithamlarda bulunarak görevli nöbetçi hekimlerin yoğun çalışma koşullarına rağmen kamusal hizmeti yapmalarına engel olmuştur. Sonrasında yaşanan arbede neticesinde her iki taraf da darp raporu alarak birbirlerinden şikâyetçi olmuşlardır” denildi.

‘Van Barosu’nun tutumunu eleştiriyoruz’

Van Barosu’nun konuyu araştırmadan açıklama yapmasına tepki gösterilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Aynı zamanda şiddetin en büyük mağdurlarından olan sağlık emekçilerini hedef gösterecek şekilde sosyal medya paylaşımları yapmıştır.  İlimizde birçok çalışmayı ortaklaşa yaptığımız, sağlıkta ve hukuk camiasında yaşanan şiddet olaylarına ortak tepki geliştirdiğimiz Van Barosunun bu olaydaki tutumunu, uyguladığı bu yöntemi doğru bulmadığımızı, eleştirdiğimizi ifade etmek istiyoruz.”

‘TTB ve Tabip Odaları olarak sürecin takipçisi olacağız’

TTB ve Tabip Odaları olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını kaydeden Van-Hakkari Tabipler Odası, “Öte yandan hastanın tedavisinin verilmediği şeklinde asılsız iddialarda bulunulmasından dolayı ilgili anabilim dalından hastaya ait tedavi sürecine dair bilgilendirmenin kamuoyuna yapılması tabip odamızca talep edilmiştir. Van Hakkâri Tabip Odası olarak yargıya taşınan bu olayın takipçisi olduğumuzu, şiddet olaylarına karşı tüm kurumların ortak bir kararlılıkla mücadele etmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız”  dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van-Hakkari Tabip Odası: Şiddet olayının takipçisi olacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir