Van’da kadınlar uzman çavuş tacizini protesto etti: Sessiz kalmayacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da yaşanan uzman çavuş tacizini protesto etmek isteyen kadınlara müdahale eden polis, “üniformalı” kelimesini bahane ederek açıklamaya izin vermedi. Uzun süre direnen kadınlar, “Sessiz kalmayacağız” dedi. 

Van’da STAR Kadın Derneği’nin kentte uzman çavuşların tacizini protesto etmek için düzenledikleri açıklamaya polis müdahale etti. Dernek binası önünde yapılan açıklamaya kentteki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Açıklamayı yapmak üzere derneğin bulunduğu Karizma İş Merkezi önünde bir araya gelen kitleye, “Üniformalıların taciz ve tecavüzüne karşı kadınların örgütlü mücadelesi kazanacak ” pankartının “üniformalı” kullanımını öne süren polisler, müdahalede bulundu.

Kadınların polisin pankartsız yapmasını dayattığı açıklamaya kadınlar tepki gösterdi. O sırada görüntü almak isteyen basın çalışanları da ablukaya alındı. Polisler, kalkanlarını yükselterek basın çalışanlarının görüntü almasını engelledi. 

Van’da kadınlar uzman çavuş tacizini protesto etti: Sessiz kalmayacağız - polis abluka

Kadınlar, “Kadınlara değil üniformalılara barikat” sloganı attı. Uzun müzakere sonucu pankart olmadan basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını STAR Kadın Derneği yöneticisi Rojbin Bor okudu.

‘Kürt kadınlarına karşı pervasızca bir tutum sergileniyor’

Olayı kısaca hatırlatan Bor, “Bugün, toplumsal düzenimizi tehdit eden ve insanlık değerlerini ayaklar altına alan bir duruma karşı sesimizi yükseltmek için buradayız. Van’da yaşanan uzman çavuşların gün ortasında sarhoş bir şekilde kadınlara dönük tacizi ve tacizlerine tepki gösteren halka alenen hakaret ettikleri utanç verici olayları tüm şiddetiyle kınıyoruz. Bu olaylar, insan haysiyetini yok sayan, adaletsizliği ve ayrımcılığı körükleyen bir zihniyetin ürünüdür. Bu tür faaliyetlerin ardında olanları, Kürt kadınları düşürülecek mevzi, dağıtılacak cephe olarak görenleri, halka karşı bu pervasızca tutumları sergileyenleri ve onları destekleyenleri buradan açıkça uyarıyoruz” diye konuştu.

Van’da kadınlar uzman çavuş tacizini protesto etti: Sessiz kalmayacağız - Van TJA

‘Kürt kadınları hedefte’

Üniformalılara karşı cezasızlık politikası olduğunu belirten Bor, “Kürt kadınlarını hedef alan, nefret ve ayrımcılığı körükleyen üniformalıların cezasız kalmış pratikleri, aynı zamanda Musa Orhan gibi suçluların da adaletten kaçmasına göz yumulması, toplumda büyük bir infiale yol açmıştır. Tüm bu yaşananların ötesinde, üniformalıların Kürt kadınlara karşı işlediği suçların cezasız kalması, çağrımızı daha da acil hale getirmiştir. Bugün burada, özel savaş politikalarının özelde Kürt kadını üzerinde uyguladığı amansız tahakkümün karşısında sarsılmaz bir duruş sergiliyoruz. Bu acımasız zulüm ve hukuksuzluğa karşı sessiz kalmayacağız. Unutmasınlar ki, özel savaş politikalarının ve nefretin tüm tezahürleriyle karşı karşıya olduğumuzda, sessiz kalmak suça iştirak etmektir” ifadelerini kullandı.

‘Sessiz kalmayacağız’

Üniformalıların işlediği suçlara karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Bor, “Adaletin önünde hiç kimsenin dokunulmaz olmadığını hatırlatıyoruz. Toplumsal refleksi linçe dönüştüren bu durum, uzman çavuşların korunması ve adaletin sağlanmamasının bir sonucudur.  Adaleti sağlamak, toplumun huzurunu ve güvenliğini sağlamak demektir. Biz, toplumsal adaletsizliğe ve nefrete karşı kararlı bir duruş sergiliyor ve tekrar ediyoruz; Kolluğu koruma, kollama, yargıla! Çünkü adaletten kaçanlar için güvenli bir liman olmayacaktır. Ne Kürdistan’da, Ne Van’da Ne de dünyanın hiçbir yerinde” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, “Jin, jiyan, azadî”, “Kadınlara değil üniformalılara barikat” sloganları ve zılgıtlarla sonlandırıldı.

Van’da kadınlar uzman çavuş tacizini protesto etti: Sessiz kalmayacağız - polis abluka1

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da kadınlar uzman çavuş tacizini protesto etti: Sessiz kalmayacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Avatar
    4 Ekim 2023, 09:08

    […] yaşanan uzman çavuş tacizini protesto eden kadınlar, “Üniformalıların işlediği suçlara karşı sessiz […]

    Cevapla
  2. Avatar
    9 Ekim 2023, 11:23

    […] Van‘da uzman çavuş tacizini protesto eden 8 kadın hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” iddiasıyla soruşturma açıldı.  […]

    Cevapla
  3. Avatar
    10 Ekim 2023, 02:25

    […] Van‘da uzman çavuş tacizini protesto eden 8 kadın hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” iddiasıyla soruşturma açıldı.  […]

    Cevapla