Erzurum vekili Beştaş: AKP ile hasta mahpuslara ilişkin görüştük

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meral Danış Beştaş, “Kamuoyunda sözü geçen görüşme Adalet Bakanlığı ile yapılan bir görüşmedir. Buldan ve Önder hasta mahpuslara ilişkin bir görüşme yaptı” değerlendirmesinde bulundu.

31 Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimler yaklaştıkça partiler arasında olası ittifaklar ve kurulacak stratejiler gündem olmaya devam ederken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (HEDEP) nasıl bir tutum sergileyeceği de merak edilen konular arasında.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’a konuşan, HEDEP Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, kamuoyunda bir süredir dillendirilen ‘HEDEP’in AK Parti ile görüştüğü’ iddialarına da yanıt verdi.

Beştaş konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyunda sözü geçen görüşme de Adalet Bakanlığı ile yapılan bir görüşmedir. Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, cezaevleri ve cezaevlerindeki hasta mahpuslara ilişkin bir görüşme yaptılar. Bir hafta sonra da grup adına ben ve Saruhan Oluç bir saat görüştük.

Biz belli aralıklarla, akut sorunlar söz konusu olduğunda bakanlıklarla elbette görüşüyoruz. Demokratik tepkinin istediğimiz şekilde yansıyabilmesi için gerekli girişimlerde buluyoruz. Bu siyasi hayatın olağan akışı, siyasal parti olmanın doğası gereğidir. Dolayısıyla bu görüşmeler işbirliği olarak değil iktidara görevini yaptırmak, demokratik sınırlar içinde davranması, özgürlükleri hayata geçirmesi için gerçekleştirilen birer muhalefet vazifesidir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum vekili Beştaş: AKP ile hasta mahpuslara ilişkin görüştük

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir