Gelecek Maratonlarda Van’ın Marka Yüzü: Mikail Tunçdemir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mikail Tunçdemir, 2018 yılında Antalya’da düzenlenen maratonda 10 bin kişinin içerisinde 28’inci oluyor. Haziran ayında Van’da düzenlenecek olan maratonlara hazırlanan Tunçdemir yoğun bir çalışma temposu içerisinde. Tunçdemir’in maratona hazırlık sürecini yakından takip etmek için kendisiyle bir günü geçirip antrenman çalışmalarını izledik.

Mikail Tunçdemir (43), 13 senedir sporla uğraşıyor. 7 yıldır aralıksız olarak maraton koşularına hazırlanan Tunçdemir, 2018 yılında Antalya’da yapılan Runtalya Maratonu’nda 10 bin kişi arasında 28’inci oluyor. Katıldığı maratonda bir sakatlık geçiren Tunçdemir, spora 2 yıl ara vermek zorunda kalıyor. Bu süreçte yüzme ve bisiklet alanında kendisini geliştirmeye çalıştığını söyleyen Tunçdemir, “Kendimi toparladıktan sonra tekrar koşmaya başladım,” diyor.

Van merkezden (42 km) Gevaş ilçesine 2 saat 18 dakikada gittiğini ifade eden Tunçdemir, bu şekilde maratona hazırlandığını söylüyor. Belirli bir mesafeyi normal bir tempoyla koştuğunu böylece ısınma hareketi yaptığını ifade eden Tunçdemir, “Sonrasında etrafımdaki doğal güzellikleri görünce özgüvenim yerine geldi ve bayağı açıldım. Beraber koştuğum arkadaşlarım Çiçekli Kasabası’nda kaldılar. Ama ben Gevaş’a kadar koştum,” diyor.

Gelecek Maratonlarda Van’ın Marka Yüzü: Mikail Tunçdemir - Gelecek Maratonlarda Vanin Marka Yüzü Mikail Tunçdemir1
Mikail Tunçdemir

Sporun kendisine özgüven verdiğini belirten Tunçdemir, “Akşam 7’de uyuyup sabah 5’te uyanıyorum ve hemen spor yapmaya başlıyorum. Bir gün spor yapmazsam o gün kesinlikle kahvaltı yapamıyorum. Öyle bir bağ var sporla aramda,” diyor. Bulunduğumuz bölgede spora çok önem verilmediğini, spor yapılmadığını ve sabahları spor yaptığında görenlerin dalga geçtiğini söylüyor. Tunçdemir, “Bu adam deli mi bu saatte yollara düşmüş diyenler oluyor. Koşarken arabalar üstüme geliyor, el sallıyorlar, bu giyim nedir, niye koşuyorsun şeklinde tepkiler aldığım oluyor,” diyor.

Tunçdemir, koşuya çıktığında köpeklerin yanına gelip kendisiyle beraber koştuklarını söylüyor tebessümle. Tunçdemir, “Ailem artık onlara zaman ayırmadığımdan şikâyet ediyor. Çünkü akşam 7’de uyuyorum. Eğer uykumu alamazsam spor yapamam,” diyor. Tunçdemir, sabahları öncelikle ısınma hareketleri yapıyor sonrasında düşük bir tempoyla koşmaya başlıyor.

Gelecek Maratonlarda Van’ın Marka Yüzü: Mikail Tunçdemir - Gelecek Maratonlarda Vanin Marka Yüzü Mikail Tunçdemir2

Bugüne kadar sadece Runtalya Maratonu’na katılan Tunçdemir, diğer maratonlara katılamamasının arkasındaki neden olarak ekonomik durumunun yetersiz olduğunu söylüyor. Tüm olumsuzluklara rağmen sporu hiç bırakmayan ve antrenmanlar sırasında birçok milli sporcuyla aynı sahayı paylaştığını belirten Tunçdemir, hepsinden daha yüksek bir tempoda koştuğunu iddia ediyor. 12 Haziran tarihinde Van’da düzenlenecek olan 1. Van Denizi Yarı Maratonu’na katılacak.  

Son olarak Tunçdemir, sporun insana ciddi bir özgüven kattığını vurgulayarak, herkesin spor yapması gerektiğini söylüyor.

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gelecek Maratonlarda Van’ın Marka Yüzü: Mikail Tunçdemir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir