Kılıçdaroğlu’ndan Vanlılara Şartlı ‘Vaatler’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Van’da düzenlediği ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’nın ikinci gününde konuşan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bölgede yaşanan sorunlara dikkat çekerek, sorunların çözümü için oy talebinde bulundu.

Van’daki kayyum atamalarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bölgede yerel yönetimlerle ilgili ciddi bir sorun var. Kayyum ataması var. Kayyum atamasından duyulan ciddi bir rahatsızlık var. Alanda da görüyoruz bunu. ‘Seçtiğimiz belediye başkanına görev yaptırmıyorlar’ deniyor. Vanlı kardeşlerime ve yine kayyum atanan bütün belediyelerin bulunduğu yerdeki vatandaşlarıma seslenmek isterim. Kayyum uygulamasına karşıyız. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde bunu gayet açık ve net ifade etmişiz,” dedi.

Kılıçdaroğlu, Van’da bir tane bile belediye başkanlarının olmadığını fakat Van’da kendilerine ilişkin bir kabulün ve beklentinin olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla bu beklentiyi, kabulü büyütmemiz gerekiyor. Bunu birlikte, beraber yapacağız. Sorunlar var, sorunların tümünün farkındayız. Sorunları çözmek gibi bir hedefimiz var, bir idealimiz var. Akılcı politikalarla sorunları çözmek istiyoruz. Sorunları çözerken kimsenin kimliğine inancına, yaşam tarzına kilitlenmeden, insanı insan olarak gören ve insanı bir değer olarak kabul edip o çerçevede sorunların çözümüne kilitlenen bir hedefimiz var,” dedi.

‘Van’a kilitlenen bir siyaset anlayışı yok’

Van’ın büyümeye hazır bir kent olduğunu fakat Van’a kilitlenen bir siyasal anlayışın olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Van biraz terk edilmiş, dışlanmış durumda; Van’ın sorunlarıyla ilgilenen bir siyasal anlayış yok. Ama Van’daki tabloyu ters yüz edip Van’ı büyütmek de bizim boynumuzun borcudur,” dedi.

Kılıçdaroğlu, Van’da sınır ticaretinin önemli olduğunu vurgulayarak, sınır ticaretinin gelişmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Vanlı kardeşlerime sözümdür, iktidarımızda, Millet İttifakı’nın iktidarında, görecekler, Van’ın nasıl büyüdüğünü, geliştiğini; bölgenin nasıl kültür, sanayi, üretim, turizm merkezi olduğunu herkes görecek. Önce Vanlılar görecek. Vanlılara söz veriyoruz,” dedi.

‘Kayyum uygulamalarına son vereceğiz’

Kılıçdaroğlu, kayyum uygulamalarına son verilip, seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimle gidebilecekleri konusunda taahhütleri olduğunu belirterek, “Bunu kurultayımız kabul etti. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin dışında yine aynı şekilde, altı liderin bir araya gelerek oluşturduğu ve kamuoyuyla paylaştığı güçlendirilmiş parlamenter sistem metninde de kayyum uygulamasına son vereceğimizi, seçimle gelenin seçimle gideceğini, milletin iradesine saygı duymanın da demokrasinin gereği olduğu bir şekliyle ifade edildi,” dedi.

‘Elektriği kesilen vatandaşı ziyaret ettim’

Sabah yaptığı ziyarete değinen Kılıçdaroğlu, “Bugün sabahleyin Vanlı bir kardeşim medya aracılığıyla, ‘Kılıçdaroğlu acaba bizim eve gelebilir mi, uzun süredir elektriğimiz yok, borcumuzu ödeyemiyoruz.’ Gittim. Ziyaret ettim. Bu mahallede dediler, buna benzer çok ev var, yoksulluk diz boyu dediler. Eğer sosyal devlet, sosyal devletliğini yapmazsa, siyasi otorite sosyal devletin yapması gerekeni yaptırtmazsa; bana oy vermedi diye cezalandırırsa, Vanlılardan şunu bekliyorum, bize katılacaksınız. Bize destek vereceksiniz. Beraber olacağız, birlikte olacağız. O zaman göreceksiniz Van’ın nasıl Van olduğunu göreceksiniz. Sadece Vanlılar değil, İranlılar da görecek Van’ın nasıl değerli bir kent olduğunu. Türkiye de dünya da görecek,” dedi.

‘Bu ülkede Kuvay-ı Milliyeciler var’

Türkiye’de ciddi sorunların olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Paramiliter güçlerle kendilerine yeni alanlar açtıklarının da farkındayız. SADAT ve benzeri kuruluşlar, onlardan birisi şöyle bir ifade kullanmış; ‘Biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz. Yani demokrasiye inanmıyoruz, kimse sandıkta galip gelirse ben izin verirsem iktidar olabilir’ diyor. Senin boyunu, posunu görmek isterim ben, sen bu lafı ediyorsan arkanda birileri var ona güveniyorsan asla ve asla ona güvenmeyeceksin, güveneceğin birisi varsa onu da açık ve net söyleyeyim bu ülkede Kuvay-ı Milliyeciler vardır, bu ülke sahipsiz bir ülke değildir,” ifadelerini kullandı.

‘Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız’

Kılıçdaroğlu son olarak şunları ifade etti: “Vanlı kardeşlerim evet Türkiye güzel, evet Van da güzel, Van’da Vanlı kardeşlerim huzur içinde yaşamak istiyorsa bize katılın diyorum onlara. Bu bölgede huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın. Van’ın büyümesini, bölgenin yıldızı olmasını istiyorsanız bize katılın. Kayyum uygulamasına son verilmesini, seçimle gelenin seçimle gitmesini istiyorsanız, oyunuzun değeri olsun istiyorsanız o zaman bize katılacaksınız. Sınır ticaretinin gelişmesini, komşu ülkelerle ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesini istiyorsanız bize katılacaksınız. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişilerin ya da düşüncesinden ötürü hiç kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız.”

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’ndan Vanlılara Şartlı ‘Vaatler’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir