Vanlılar Erdoğan’ın gelişini yorumladı: Kalıcı adımlar bekliyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan 11 Haziran Cumartesi günü Van’a geliyor. Erdoğan’ın Van’a gelmesini değerlendiren yurttaşlar, “Van’a gelip bizlere ne yapacak? Ne diyecek? bize verdiği dertler yeterlidir. Onun buraya gelişi boşunadır” diyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraber 248 belediye başkanı kurmaylarıyla Van’a çıkarma yapmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da 11 Haziran Cumartesi günü bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Van’da olacak. Erdoğan’ın Van’a gelmesini yorumlayan yurttaşlar, ekonomik krizden dolayı geçinemediklerini, buna sebep olan yönetimin Van’a gelmesini istemediklerini söylüyor.

‘Evimize ekmek götüremiyoruz’

“Erdoğan, Van’a gelip ne yapacak? Bize ne söyleyecek?” diye soran İlhan Kılıç, zamanında köylerinin yakılıp Van’a göç etmek zorunda kaldıklarını söylüyor: “Evimizi yıktılar. Ekonomik krizden ötürü artık ekmek bulamayacak duruma geldik. Onun gelişi boşunadır. Gelip ne konuşacak? Memleketi yıktı zaten ne diye Van’a gelecek? Çocuklarımıza istediğimiz şeyi alamıyoruz, ev yapamıyoruz, düğün yapamıyoruz. Öyle bir duruma geldik artık hayatımızdan bıktık. Bu hafta bile olsa seçimin yapılmasını istiyoruz.”

Vanlılar Erdoğan’ın gelişini yorumladı: Kalıcı adımlar bekliyoruz - ilhan kilic 1

‘Ne kadar Van’a gelse de gözümüzde tatlı olmayacak’

Vatandaşlardan Şirin Aksu da aynı soruları yönlendirerek tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Dünyaya zulüm ve kriz bırakan kişi ne diye gelecek? Ne kadar Van’a gelse de gözümüzde asla tatlı olmayacak. Eşim belediyede çalışıyordu ancak Kayyum atamasından sonra tutuklanarak 3 ay cezaevinde kaldı. 7 çocuğum var ve geçinemiyoruz. Eşim iş bulamıyor. Bu sorunlara bir an önce çözüm bulunmalı.”  

Vanlılar Erdoğan’ın gelişini yorumladı: Kalıcı adımlar bekliyoruz - sirin aksu 2

‘Oylar için geliyorsa ona oy yok’

Van’da işsiz dolaştıklarını söyleyen Feyzullah Kaya da Van halkının kime oy vereceğinin bilincinde olduğunu söyleyerek, “Oylar için geliyorsa buna gerek yok oylarımızı veremeyeceğiz ona. Un torbası 500 lira olmuş adam bana diyor gel günlük 100 TL’ye çalış. Bu böyle gitmez” diyor.

Vanlılar Erdoğan’ın gelişini yorumladı: Kalıcı adımlar bekliyoruz - feyzillah kaya 1

‘Bu yönetimden memnun değiliz’

Son olarak konuşan Ayhan Kaya ise Erdoğan Van’a gelecekse önceden çözüm bulup gelmesi gerektiğini savundu. “İnsanlar perişan geçinemiyoruz” da diyor sözlerinin devamında. Van’da yaşanan işsizliğe de değiniyor ve şöyle devam ediyor: “Hiçbir şey alamıyoruz. Yağ ve unun fiyatı fazlasıyla arttı. Bazı evlerde 10 çocuk var insanlar barınamıyor. Bu yönetimden memnun değiliz bir an önce seçimin yapılmasını istiyoruz. İnşaatlarda da iş artık bulamıyoruz. Beton ve demir gibi malzemelerin pahalı olmasından dolayı bu nereye kadar böyle devam edecek?”

Vanlılar Erdoğan’ın gelişini yorumladı: Kalıcı adımlar bekliyoruz - Ayhan Kaya

 (ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlılar Erdoğan’ın gelişini yorumladı: Kalıcı adımlar bekliyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir