Yüksekova Emniyeti, gazetecileri ve siyasetçileri ifadeye çağırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksekova’da Federe Kurdistan’a yönelik operasyonları protesto eden siyasetçiler ve haber takibi yapan gazeteciler, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Federe Kurdistan Bölgesi’ndeki operasyonları 18 Eylül günü protesto etmek isteyen kitle, “eylem etkinlik yasağı” gerekçesiyle açıklamaya izin verilmemesi üzerine Zagros İş Merkezi önüne yürüyüşe geçmiş, polisler ise gaz ve tazyikli suyla müdahale etmişti. Protesto esnasında yaşanan müdahaleyi haberleştiren gazeteciler ve eyleme katılan siyasetçiler Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı.

Mezopotamya Ajansı Muhabiri Ruken Polat ve JİNNEWS muhabiri Rabia Önver, 2911 sayılı “toplantı ve gösteri yürüyüşleri” kanuna muhalefet ettikleri iddiasıyla avukatları eşliğinde ifadelerini vermek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. 

İfade esnasında gazetecilere, “Eylem etkinlik yasağının olduğunu biliyor muydunuz?”, “Sloganları atanlar kimlerdi”, “polis memurunun kafası kimler tarafından kırıldığını gördünüz mü?”, “açıklamanın yapılacağını nasıl öğrendiniz?” ve “Neden açıklamaya katıldınız?” şeklinde sorular yönetildiği öğrenildi. Gazeteciler ise ifadelerinde, toplumsal bir olay yaşandığını ve mesleki faaliyetleri kapsamında orada bulunduklarını belirtti. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksekova Emniyeti, gazetecileri ve siyasetçileri ifadeye çağırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir